Optioner soppa


Lagring 101 Hur man gör sopplagret Att göra ditt eget hemlagade lager är ett bra sätt att använda överblivna livsmedel samtidigt som du får mat med färskt, säsongsbetonad smak. Medan det tar lite seriös eldstoftid, är det faktiskt inte så svårt som du tror. Kolla in dessa tips och recept. Att ha sopplager till hands är ett enkelt sätt att lägga till en liten smakbit till en mängd rätter (även de som normalt använder vatten). Lager använder sig av skrot och rester som du måste kasta ut annars, så det är inte bara sparsamt, det är miljövänligt. Så hoppa över de pulveriserade sakerna och gör ditt eget hemlagade lager att använda i ditt nästa recept. Om det verkar som om du gör mycket lager i varje sats, kom ihåg att ditt lager kan frysas så att det är klart vid ett ögonblick. Faktum är att om du brukar laga mat för en eller två personer åt gången kan du använda en tesked eller matsked mått att dela beståndet jämnt i iskubbrickor så att du alltid har perfekt mått och lättillgängligt lager för matlagning. När de är frusna, överför bara kuberna till en plastfryspåse för enkel lagring. Förberedelser för att göra ditt eget lager Det finns fyra huvudtyper av lager: grönsaker, kyckling, kött och fisk. Medan du vanligtvis kan ersätta dem för någon annan utan någon verklig påverkan, är det oftast bäst att hålla fast vid det lager som går med vad du lagar mat. Om du gör en kycklingrätt, använd kycklinglagret istället för nötkött (även om vegetabiliskt lager kan också lägga till ett gott lager av smak för vissa recept). Eftersom lager görs med rester eller skrot (delar som annars skulle kunna kastas bort), behåll plastpåsar i kylskåpet för att samla grönsaksskrot och köttben. Du kan börja göra ditt lager när du har samlat tillräckligt många skrapor. Du kan också skapa kombinationslager där du skapar ett lager som tillverkats av mer än typ av ingrediens, som grönsaksskrot och köttben. Göra vegetabiliska lager Med undantag för kål (inklusive broccoli och blomkål), som kan överbrygga smak av vegetabiliska beståndet, kan du använda någon typ av grönsaksskrotor (morotskalar etc.). Smaken av ditt lager varierar något beroende på vilken kombination du använder. Tomater kan vara överväldigande till smak av lager, så om du inte vill ha en stark tomat smak, håll det till ett minimum. Vissa människor tycker också att asparges kan vara lite överväldigande, medan andra tycker att det ger djup och rikedom. Du måste experimentera för att bestämma vad du vill. Börja spara välskalade skaltor och trimmingar medan du lagar mat istället för att kasta ut dem. Eftersom ditt lager kommer att vara ansträngt innan du använder det, det sätt som peels och leftovers ser ingen roll ut. Naturligtvis kan du också använda grönsaker som du behöver komma ut ur kylskåpet innan de går dåligt. Följande är några bra grönsaker att använda på lager. Lök Vitlök Potatis Söta potatis Squash Morötter Selleri Svampar Ärtor Korn eller majskotor Gröna bönor Röda paprika Skallader Gröna lökar Sjalotor Persilja, basilika och andra örter Fruktskrot som äpplen, päron och ananas En bra tumregel är att ha ungefär en del fasta ingredienser till en del vatten. Det är en bra idé att kasta in en matsked eller så om hela svarta pepparkorn och ett laurblad eller två för extra smak. Täck dina ingredienser med vattnet, koka upp och låt det simma i ungefär en timme. Kyl blandningen och spänna den för att ta bort eventuella bitar av grönsaker, frukt eller skrot. Fjäderfä lager Du kan köpa billiga kyckling eller kalkon delar (som rygg och nacke) för att göra lager, eller använd benen som är kvar när du debonerar fjäderfä. Du kan också använda en ölkokad kyckling eller kalkalkrok i stället för färskt rå kött för att göra lager. Du kommer noga att använda grönsaker i dina proteinlager för extra rikedom. Använd samma grönsaker som vi använde i grönsaksbeståndet, bara färre av dem. Om du vill ha ett mörkare, rikare lager, steka ditt fjäderfä, fjäderfäben och grönsaker i en 450 graders F-ugn i ungefär 40 minuter innan du lägger dem i din lagerpott. Du behöver ungefär 4 eller 5 pund fjäderfädelar, ungefär hälften så många pund grönsaker, sex till åtta vitlöksklyftor och om en matsked pepparkorn. Täck dem med vatten, koka det och minska värmen för att simma i ungefär två timmar. Skumma regelbundet av skummet när det stiger upp i krukans topp. När du har gjort matlagning, torka buljongen och kyl den i några timmar. Eventuellt fett i buljongen kommer att hänga överst och kan lätt spännas av. Ditt lager är nu klart för användning eller för frysen. Köttbestånd Med köttlagret, vill du ha en mörk, rik bestånd, så stek köttet, benen och grönsakerna i ca 45 minuter i en 450 graders F-ugn innan du lägger dem i din matris och lägger till vatten. Du kan hoppa över det här steget, men det kommer att ha en ljusare färg och mindre rik smak. Du vill ha 5 till 7 pund kött och ben, vilket kan innehålla nötkött, kalvkött, lamm, fläsk, skinka (för en tydligt rökig smak) eller vilt. Lägg till ungefär hälften så mycket grönsaker, med samma grönsaker som rekommenderas för grönsaksbeståndet. Som med alla lager kan du använda antingen hela grönsaker eller skrotor. Du vill också lägga till fyra vik, en matsked svart paprika, ungefär en halv kopp hackad persilja och alla andra kryddor du vill ha (ungefär en matsked av var och en av saker som oregano, basilika och timjan). Du behöver tillräckligt med vatten för att täcka ingredienserna. Lägg till dina ingredienser i din lagerpot, låt den koka, sänk sedan värmen och låt sjuda om det i ungefär fyra timmar. Lägg till mer vatten om nödvändigt för att hålla ingredienserna täckta. Torka ut de fasta ingredienserna och kyl i lagret i några timmar. Fettskiktet kan lätt skummas bort från det kylda lagret, gör det klart för användning eller frysen. Seafood Stock Seafood lager kommer till nytta för många recept. Du kan använda billiga vita fiskskrot, ben och klädsel (din fiskmarknad eller mataffär säljer förmodligen fisk som är förpackad för just detta ändamål). Du kan också använda krabba, räkor och hummer skal för att lägga till smak. Var försiktig med vilka grönsaker du använder. Du vill inte ha så många, som de kan överdriva fisken. Faktum är att det är bäst att hålla med lök och några aromer och örter. Vi rekommenderar att du använder bara ett par stora lök och en selleri stjälk sauted i smör med fyra eller fem vitlöksklyfta. Kasta i fiskdelarna, lite torrt vitt vin, pepparkorn, citronsaft och lätta örter (som persilja) och täck hela det med vatten. Koka pannan och minska värmen för att simma i ungefär en timme. Skumma regelbundet skum på toppen av potten. Kyl det och dra ut de fasta ingredienserna. Ditt lager är nu klart för användning eller för frysen. Recept som använder StockFrench Löksoppa serverar 6 3 vitlöksklyftor, malet 2 oz (12 stav) osaltat smör 2 stora lökar, medium julienne (långa band) 1 behållare (28 oz) Alternativ för lager Premium kalvkött Lager 3 oz (9 msk) port om det finns) 1 löklökskivad färsk timjan, hackad 1 tsk slipad svartpeppar 1 tsk kosher salt 6 skivor rustikt bröd, rostade 6 skivor schweizisk ost 1 kopp riven reggiano eller annan hård ost Smält smör över medelvärme i en tung bottenpott. Tillsätt lök och koka över medium värme, omrör hela tiden tills den karamelliseras, ca 10 minuter. Tillsätt hakad vitlök och koka ytterligare 5 minuter, fortfarande omröring. Deglaze gryta med port, omrör och lägg till lageroptioner kalvkött. lökblad, timjan, salt och peppar. Simma över medelvärme i 1 timme. Du borde ha ca 30 8211 32 uns. Värm ugnen till 375. Dela soppan jämnt i 6, 8-uns ugnssäkra skålar (ca 5 8211 6 uns). Laga 1 varje rostade bröd och swissost och topp med riven parmesan. Baka tills osten smälter, ca 5 8211 8 minuter. Servera som en första kurs eller med en sallad för en lätt meal. Options Trading Center Realtid efter timmar Pre-Market Nyheter Flash Quote Sammanfattning Citat Interactive Charts Standardinställning Observera att när du väljer ditt val kommer det att gälla alla framtida besök till NASDAQ. Om du, när som helst, är intresserad av att återgå till standardinställningarna, välj Standardinställning ovan. Om du har några frågor eller stöter på några problem med att ändra standardinställningarna, vänligen maila isfeedbacknasdaq. Vänligen bekräfta ditt val: Du har valt att ändra standardinställningen för Quotes Search. Detta kommer nu att bli din standardmålsida om du inte ändrar din konfiguration igen, eller du tar bort dina cookies. Är du säker på att du vill ändra dina inställningar Vi har en tjänst att fråga Vänligen inaktivera din annons blockerare (eller uppdatera dina inställningar för att säkerställa att javascript och cookies är aktiverade) så att vi kan fortsätta att förse dig med de förstklassiga marknadsnyheterna och data du har kommit att förvänta oss från oss.

Comments